Nominera Johanneskandidater

11.06.2021 kl. 11:15
Fjolårets Johannesgala inhiberades på grund av coronapandemin. Hösten 2021 hoppas vi kunna genomföra galan hos Forsby på Toppen som utsågs till årets förening 2019. Nu är det dags att nominera kandidater till årets förening och årets humörhöjare. 

På grund av att verksamheten i föreningarna av förklarliga skäl har varit ovanligt blygsam under det senaste dryga året så kommer antalet priskategorier att minskas inför årets Johannesgala. Nu kan vem som helst nominera kandidater till priserna årets förening och årets humörhöjare.

I höst läser SÖU:s styrelse och personal alla nomineringstexter och utser tre kandidater per kategori, och därefter får föreningarna och en jury möjlighet att rösta på sina favoriter. Vinnarna tillkännages på Johannesgalan i Forsby. Datum för galan fastställs senare då vi vet mer om coronaläget. 

Årets förening är en utmärkelse som SÖU har delat ut sedan 1991. Årets förening är en grupp som har vidareutvecklat sin verksamhet. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar deras arbete. Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt. Förhoppningen är att föreningen som vinner kan stå värd för nästa Johannesgala. 

Årets humörhöjare är en ny kategori för i år. Årets humörhöjare är en person eller grupp som under coronapandemin har hittat på nya verksamhetsformer som har bidragit till glädje och samhörighetskänsla i dessa utmanande tider.

Nominera dina kandidater senast 31 augusti i detta formulär.

 

SÖU