64211_t.jpg

Helgens evenemang

Vad händer i helgen? ÖP har sammanställt en lista över vilka evenemang som föreningarna bjuder på under helgen och inkommande vecka.
ÖP
63995_t.jpg

Med staden som scen

FSU:s femte ungdomsproduktion ”Värklighet” är väldigt rätt i tiden. Med staden som kuliss berättar de tolv skådespelarna en historia om sociala medier, beroende och relationer.
Caroline Mård
63812_t.jpg

Vårens evenemang i föreningarna

Det bjuds på mycket program i föreningarna under majmånad, allt från säsongsöppning av danspaviljongerna till morsdagslunch och loppis. Här är hela listan.
SÖU
63696_t.jpg

Fira vappen i föreningarna

Många av våra föreningar bjuder program under vappen- och första maj helgen. ÖP har sammanställt en lista på vad som erbjuds.
SÖU
63507_t.jpg

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka

ÖP nr. 4 2018

                                                     

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

60958.jpg

Fullt ös och familjär stämning i Österhankmo

06.11.2017 kl. 15:04
Österhankmo bjuder för tredje gången in till revy med föreställningen ”Henkmo”. Det är en familjär revy som på ett underhållande sätt tar upp både lokala och regionala händelser. Fusionsdiskussionerna i Korsholm, en kärleksförklaring till hembyn och stora planer för ett kommande vinter-OS är axplock ur det digra revyprogrammet publiken får ta del av.

Revyn inleds med en förklarande intervju där publiken får reda på vad den röda tråden i föreställningen är. Detta görs med glimten i ögat och med förklaringen att Vasabladet tidigare år klagat på att den röda tråden saknats. Föreställningen är en klassisk nummerrevy. Sångnumren lyfter hela revyn tack vare de duktiga och engagerade sångarna samt de fyndiga låttexterna som framförs med glimten i ögat. Kärleken till hembyn och hemlandet är ett återkommande inslag i flera sketcher och kan sägas vara den röda tråden som löper genom hela revyn. Samtidigt som man hyllar hembygden är man även nervösa för den svenskspråkiga servicen i Seinäjoki. Det kan inte annat än gå galet i sketchen ”Terttu tolkar” när man tvingas kalla in städerskan för att tolka från österbottnisk dialekt till finska. Att patienternas åkommor är av de mer ovanliga slagen gör inte saken enklare.

Sången ”Hankmo i mitt hjärta” uppskattas stort av publiken och ger en fingervisning om att sångnumren kommer att hålla hög klass. I sketchen ”OS Hankmo-Kyro” är framtidsplanerna i byn stora och ansökan om vinter-OS 2030 är i full gång. Arrangemanget ska sökas tillsammans med Lillkyro, det enda orosmolnet är att representanterna från de bägge byarna inte kommer överens. Möjligheterna att arrangera vintersport i Lillkyro verkar oändliga, men tack och lov har ju Soini lovat en rodelbana till Österhankmo och ishockey kan alltid spelas på byarinken.

Slocknar man i skogen får man räkna med en del oinbjudna gäster. Från vänster Céline Kock, Malin Nyström, Ann-Britt Nylund och Guy Wiklund. Foto: Johanna Sandström / Österhankmo uf/hf

Fusionsdiskussionerna i Korsholm avhandlas med ett sångnummer där Strand, Beijar och Ollikainen är de givna huvudpersonerna. I sketchen ”Förhöri” används förhörsliknande metoder för att ta reda på om en nyinflyttad Kokkolabo kan klara av att bo i Österhankmo. Resultatet blir att prövotid anammas med omedelbar utvisning som följd om något går snett. En hyllning till Finlands självständighet är sångnumret ”Finland 100 potpurri”, en sångkavalkad med finurliga låttexter och godisregn över publiken.

Sketcherna är hela 29 till antalet och fördelade på två akter. Tempot är högt, sketcherna är korta med slagkraftiga repliker och scenbytena är snabba. Detta gör att man sugs med i tempot och får njuta av en föreställning som aldrig blir långdragen eller tråkig. Annika Wiklund och Jenny Wiklund glänser i sångnumren tillsammans med fyramannabandet som gör en gedigen insats. Det mest utmärkande med revyn i Österhankmo är hur uppenbart roligt alla har på scen och verkligen ger allt för att bjuda premiärpubliken på en humoristisk föreställning.

Passa på och skratta tillsammans med revygänget i Österhankmo, fyra föreställningar till är inbokade i november. Information om kommande föreställningar finns på hemsidan http://www.osterhankmoufhf.sou.fi/start/.

 

Huvudbilden: I sketchen ”Bäriplockaran” är det dåligt med bär i skogen men desto fler samtalsämnen som ska avhandlas. På scen från vänster syns Mikaela Westerback, Ulrika Nabb och Maria Kulla. Foto: Johanna Sandström / Österhankmo uf/hf

 

Henkmo
Regi: Malin Olkkola
Musik: Freddi Fagerström, Anton Sundell, David Hellman, Tobias Nygård
I rollerna: Mikaela Westerback, Jenny Wiklund, Guy Wiklund, Camilla Nykvist, Sören Kulla, Malin Nyström, Leandra Granlund, Annika Wiklund, Maria Kulla, Elsa Westerback, Ann-Britt Nylund, Céline Kock, Ulrika Nabb
Jenny Nyman
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Tack Jenny!
Ulrika06.11.17 kl. 18:30