63507_t.jpg

Medryckande revy i Småbönders

Publiken är direkt med på noterna och klappar takten redan till inledningssången i årets Småböndersrevy ”Svart på vit”. Musiken varvas sedan med underhållande sketcher om allt från vargar och vaccinmotstånd till prinsbröllop och sömnproblem.
Malin Andtbacka
63459_t.jpg

Vörå Uf ger extraföreställning

Vörå Uf kör en extra föreställning av den hyllade revyn "Revylution" lördagen den 21 april.
ÖP
63152_t.jpg

Påsk i föreningarna

Föreningarna bjuder på en hel del evenemang under påskhelgen. Påskbrasor tänds traditionsenligt utanför många UF-lokaler. Kolla in listan på öp.fi.
ÖP
62885_t.jpg

Hemtrevligt och halvknäppt i Övermark

I lördags var det premiär i Övermark. Ensemblen är ung, spelglad och formatet är nytt.
Josip
62878_t.jpg

Revylutionsgänget bjuder på rapp revy

Årets Vörårevy bjuder på någonting för alla. Pandor och skarvar, biblioteksdisco och pubkvällar, kvinnliga män och manliga kvinnor och mycket, mycket mer.
Jan Holm

ÖP nr. 1 2018

                                                     

 

 

Vi har digitaliserat ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

61823.jpg

Energiskt teamwork i Pörtom

09.01.2018 kl. 16:11
Revyn "Tillsammans" i Pörtom får premiärpubliken att vika sig av skratt flera gånger. Sketcherna innehåller både vardagliga bekymmer, men också allvarligare ämnen. Både det stora och det lilla behandlas skickligt i årets revy i Pörtom Uf.

Tillsammans är en nummerrevy med fristående sketcher och sånginslag. Revyn i Pörtom fungerar som en välinoljad maskin. Materialet revygänget har att utgå från är både genomtänkt och träffsäkert, och det märks tydligt att aktörerna trivs med sitt manus. Replikerna sitter och sångerna är stundtals briljanta. 

En extra krydda till föreställningen är att både yngre och lite äldre förmågor har ett naturligt samspel på scenen. I Pörtom kan det mycket väl hända att en ny revyräv finns bland aktörerna. De yngre tar för sig på scenen och visar med både fysik och mimik att de hör hemma i revygänget.

Sketchen Ett beroende visar på att det inte enbart är ungdomar som har svårigheter med att låta bli telefonen. Abstinensen är stor då föräldrarna tvingas äta frukost med sina barn - utan telefon. Från vänster: Nina Björkgren, Sara Storbäck, Ida Niemi och Hans Snickars.

 

Sketcherna är uppdelade i två akter, och glädjande är också att de båda akterna håller lika hög kvalitet. Skethcerna blandas skickligt med sångnummer, och i Pörtom finns flera duktiga sångare. Någon gång brister stämsången, men snabbt är gänget på fötter igen. Sångerna behandlar året som gick, och en pärla är Äntligen klämma. I sången får vi se när en fräck Martin Timell bjuder kvinnor på nyp, något som självklart inte uppskattas. Pörtom Uf visar tydligt att detta beteende inte är okej och visar därmed prov på att även allvarligare ämnen så som #metoo-kampanjen kan behandlas på en revyscen, om man gör det på rätt sätt.

 

I sketchen "Håll Österbotten rent" vill de fyra punkarna utvisa allt och alla. Något som de till sist kommer fram till att är omöjligt - för då lämnar ju inget kvar. Från vänster: Linda Högback, Tina Grönros, Nina Björkgren och Camilla Pitkänen.

 

Scenografin, ljus och ljud, musik, dräkter och smink fungerar som en fin helhet. Det syns att det lagts ner tid på planeringen. Därtill har Sören Storbäck gjort ett fint arbete med regin, allting klaffar och alla kommer till sin rätt på scenen. Tempot i revyn är högt och bjuder på flera roliga överraskningar. Ett stort plus också till ett mycket informativt och snyggt programblad.

Missförstånd när den ena pratar om en robotdammsugare då den andra tror sig prata om att skaffa barn. Linda Högback och Sören Storbäck i en riktigt dråplig sketch.

Foto: Annette Hagman


Pörtomrevyn Tillsammans - i samarbete med Närpes Vuxeninstitut

Regi: Sören Storbäck

På scen: Nina Björkgren, Tina Grönros, Tobias Häggback, Linda Högback, Ida Niemi, Camilla Pitkänen, Julia Rågård, Henrik Rönnkvist, Hans Snickars, Sara Storbäck, Sören Storbäck, Christoffer Söderback, Kristin Wikström

Musik: Emil Enlund, Alf Risberg, Marcus Smith

Dekor: Johan Nordlund

Snickare: Tomas Ekman, Stefan Lindell, Johan Nordlund, Leif Nordman

Smink: Elin Vide, Victoria Risberg, Linda Syring, Elisabet Bergström, Emelie Sved, Susanna Nordlund

Dräkter och rekvisita: Susanna Nordlund, Maj-Lis Rönnberg, Eivor Sundbäck

Koreografi: Camilla Pitkänen

Ljud och ljus: Tony Bränn, Filip Bäckström, Kristian Haka, Tommy Smeds

Därtill flera personer med uppgifter som roadare, läktarmontering, annonser och biljetter, webmaster, filminspelning, programblad, sånginstudering med mera.


Följande föreställningar av revyn Tillsammans i Pörtom Uf:

12.01 kl. 19:00

13.01 kl. 19:00

14.01 kl. 17:00

19.01 kl. 19:00

20.01 kl. 19:00

21.01 kl. 17:00

27.01 kl. 14:00 (textad föreställning!)

27.01 kl. 19:00

28.01 kl. 17:00

03.02 kl. 19:00

Biljettbokning: www.portomuf.fi

Sofia Sundholm
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: