62519_t.jpg

Sportlov i föreningarna

Under sportlovet bjuder många föreningar på olika program såsom friluftsaktiviteter, bio i lokalen och disco. På öp.fi hittar du listan över vad och när det händer.
ÖP
62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

62139.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

29.01.2018 kl. 14:47
Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.

Fjolåret har bjudit på många tacksamma revyämnen. Skolnedläggningar, bedragare som utklädda till poliser lurar äldre på deras bankkoder och den allt mer sällsynta vägbjörnen är teman som behandlas. Att världspolitiken är en riktig sandlåda har inte gått revyskrivarna förbi, och Petter Dahlvik och Anders Granvik bjuder på ett bejublat nummer i rollerna som Donald Trump och Kim Jong-un. Den som har sminkat Granvik som Trump ska ha beröm, den orangea hudtonen stämmer på pricken.

Två världsledare möts i sandlådan. Kim Jong-un (Petter Dahlvik) och Donald Trump (Anders Granvik) träter om vem som egentligen har den största knappen. 

Publiken blir bortskämd med flera fina sånginsatser och kluriga textrader. Versen i ”Skriv styggt på neti” snurrar länge i huvudet efter föreställningens slut. Jesper Jansson river ner applåder för nostalgiska ”Höösti -57”, och man anar att Jansson och Kevin Sandvik (översta bilden) kommer att bli ett nytt radarpar på scenen framöver.

Det är inte så lätt att svara rätt då man står framför prästen, speciellt inte om man är osäker på att man har gjort rätt val. På bilden Anders Granvik, Malin Westerlund och Kevin Sandvik.

Alla skådespelare gör fina insatser, men en som år efter år lyckas locka publiken i skratt är Malin Westerlund. En populär figur som gör comeback på scenen är Micke Björklund, spelad av Petter Dahlvik. På klingande finska tillagar han en trerättersmeny med jubileumstema. Få se om den folkkäre ålänningen blir ett stående inslag i Terjärvrevyn?

Nyheter debatteras flitigt vid det här frukostbordet. Synd bara att föräldrarna får höra om polisbedragaren för sent. Från vänster Anders Granvik, Ida Timmerbacka, Emil Dahlvik och Felicia Hästbacka.

Årets revy tar upp superlokala händelser blandat med mer allmänt innehåll. Riktigt alla nummer flyger inte, men för det mesta finns det tydliga poänger som hittar hem i publiken. Det är högt tempo, men scenbytena är väl inövade. Scenografin och den avskalade rekvisitan används på ett smart sätt. Orkestern sitter på en avsats vid sidan av scenen, och det är roligt att se vem det är som står för musiken.

Inte ett nytt år utan en ny trenddiet. Oskar Johansson berättar om pizza-öl-glass-metoden åt Malin Westerlund.

Ett antal revyveteraner saknas på scen i år, och störst tomrum har Pär Särs lämnat efter sig. Den högt uppskattade revyentusiasten gick bort för ett år sedan och hans närvaro saknas både på och bakom scenen. Föreningens styrelse har öppnat en minnesfond i hans namn och intäkterna från revypremiären samt frivilliga bidrag går till fonden vars syfte är att främja barn och ungdomars intresse för revy, teater och motorsport.

”Eittaanstalttasi”
Regi: Anders Hassel
På scen: Emil Dahlvik, Petter Dahlvik, Anders Granvik, Jenny Holmstedt, Felicia Hästbacka, Kevin Högkvist, Jesper Jansson, Oskar Johansson, Christoffer Knutar, Linda-Maria Lemponen, Kevin Sandvik, Ida Timmerbacka, Malin Westerlund, Sofia Wistbacka
Orkester: Axel Ahlberg, Dennis Hästbacka, Alexander Lindh, Erik Sandvik
Texter: Frey Dahvik, Petter Dahlvik, Oskar Johansson, Ida Timmerbacka, Malin Westerlund, Sami Westerlund
 
Caroline Mård
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: