62519_t.jpg

Sportlov i föreningarna

Under sportlovet bjuder många föreningar på olika program såsom friluftsaktiviteter, bio i lokalen och disco. På öp.fi hittar du listan över vad och när det händer.
ÖP
62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

60664.jpg

Teater Jacob kastar loss revysäsongen

16.10.2017 kl. 12:56
Teater Jacob firar sina 60 år med att sätta upp Goja 22 – Kastar loss. Revygänget bjuder på en sjöfartsinspirerad nummerrevy med sketcher, sång och dans kring lokala och globala teman.

Revysäsongen inleds med sjöfartstema. Anders Aromäkis mäktiga scenografi har förvandlat scenen i brandkårshuset till ett stort skepp, skådespelarna är iförda kostym och kaptenshatt och fyramannabandet är klädda som sjömän. Revyn inleds med dop av arken till sång och dans och sjöfartstemat går sedan som en röd tråd genom hela revyn.

 

Vardagliga situationer som besök vid frisören, läkaren och pappadagis blandas med lokala och globala händelser från året som gått. Stadens tomma parkeringsgrotta är ett hett tema och revygänget föreslår en rad nya användningsområden för det outnyttjade utrymmet. Trots flera fantasifulla förslag tvingas man konstaterar att enda sättet att få ner folk i grottan är att enkelrikta trafiken dit.

 

En del av sketcherna känns ändå något utdragna, speciellt då vissa tema återkommer i upp till tre nummer i rad. Där skulle man ha vunnit på att förkorta sketcherna och lyfta fram poängerna tydligare. En riktigt dålig eftersmak lämnar sångnumret ”Rondellen” där fyra äldre män tillägnar en hel låt åt att kritisera en kvinnas utseende. Sången ägnas uteslutande åt att beskriva hennes dubbelhakor, midjemått och hur hon rullar fram. Det här är inte okej!

Mikael Nyman som den politiske experten Val(frid) Fläsk. Foto: Bo Isomaa.

Ensamblen innehållande både gamla revyrävar och yngre förmågor bjuder på goda prestationer. Mikael Nyman framför en speciellt underhållande monolog i rollen som den politiske experten Val(frid) Fläsk och får stor uppskattning av publiken för sitt sångnummer ”Maktens män” till tonerna av rockklassikern ”Rock you like a hurricane”. Musiken är för övrigt något som lyfter föreställningen. Kapellmästare Lavi Öst och bandet för säkert ensemblen i sångnumren och bidrar med fart och fläkt i en stundvis något utdragen historia.

 

”Astral-TV” lett av Annika Strömberg med mediet Usko (Nils Karlström), assisterad av Toivo (Lukas Kanckos) och Rakkaus (Julia Westerholm). Foto: Bo Isomaa.

Ett par underhållande nummer får man ändå till som i ”Astral-TV” där Jakobstad får hjälp av mediet Usko, assisterad av Toivo och Rakkaus, för att hitta en lösning på problemen med tågbommarna och placeringen av glasskiosken. ”Kutulskuttarn” har utvecklat en ny intressant teknik för att röka fisk och president Trump har äntligen lärt sig skriva sitt namn. Det här och mycket annat bjuder Teater Jacob på i årets upplaga av Goja.

 

Första bilden: Kutulskuttarn Guy Björklund försöker sälja sin specialrökta fisk åt köksan Gunilla Wiik. Foto: Bo Isomaa.

 

Teater Jacob: Goja 22 "Kasta Loss"
Regi: Anders Hassel
Aktörer: Belinda Strömberg, Jezzica Bonds, Lilian Nyfors, Johan Strömberg, Annika Strömberg, Mikael Nyman, Lillemor Andersson-Kanckos, Lukas Kanckos, Nils Karlström, Gunilla Wiik, Heili Hints, Stefan Sandin, Petra Sturmer-Bonds, Guy Björklund, Nathalie Riska, Julia Westerholm, Kristian Wikstrand.
Scenografi och grafisk design: Anders Aromäki
Koreografi: Mikaela Kurala
Dräkter: Stina Björklund
Ljusplanering: Tobias Lönnquist
Ljustekniker: Joel Fagerholm
Ljudtekniker: Markus Huldén
Kapellmästare, piano: Lavi Öst
Trummor: Victor Nyblom
Bas: Mats Ödahl
Gitarr: Joel Svenfelt
Malin Andtbacka
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver: