62519_t.jpg

Sportlov i föreningarna

Under sportlovet bjuder många föreningar på olika program såsom friluftsaktiviteter, bio i lokalen och disco. På öp.fi hittar du listan över vad och när det händer.
ÖP
62245_t.jpg

Replot Uf bjuder på show

Replot Uf har i år valt att skippa den traditionella revyn. Istället bjuder man på en glittrande showkväll med sketcher, sånger och humoristiska inslag.
ÖP
62139_t.jpg

Terjärvrevy med skrattgaranti

Årets upplaga av Terjärv Uf:s nyårsrevy har fått namnet ”Eittaanstalttasi”, som på ren finlandssvenska betyder ett enda prackas. De två akterna belyser vitt skilda ämnen, men det som går som en röd tråd genom föreställningen är att ingenting går som på Strömsö.
Caroline Mård
61958_t.jpg

30 år med revy i Böle

Revyn ”Bäst före 2018” är en nostalgitripp med de bästa sketcherna ur den gedigna revyskatten som finns i Böle. Kompotten av äldre och nyskrivet material utgör en lysande helhet som föreställningen igenom får publiken att vrida sig av skratt.
Jenny Nyman
61931_t.jpg

En välkryddad soppa i Smedsby

Lögner, förvecklingar och moraliska kriser avlöser varandra i farsen ”Moralens väktare” i Smedsby Uf. Föreningen levererar en pjäs som genomsyras av en skickligt uppbyggd stämning och duktiga skådespelare. 
Cecilia Pensar

ÖP nr. 4 2017

                                                     

 

 

Vi håller på att digitalisera ÖP med start från 1968, här hittar du vårt arkiv:

 

                                            

 

 

60958.jpg

Fullt ös och familjär stämning i Österhankmo

06.11.2017 kl. 15:04
Österhankmo bjuder för tredje gången in till revy med föreställningen ”Henkmo”. Det är en familjär revy som på ett underhållande sätt tar upp både lokala och regionala händelser. Fusionsdiskussionerna i Korsholm, en kärleksförklaring till hembyn och stora planer för ett kommande vinter-OS är axplock ur det digra revyprogrammet publiken får ta del av.

Revyn inleds med en förklarande intervju där publiken får reda på vad den röda tråden i föreställningen är. Detta görs med glimten i ögat och med förklaringen att Vasabladet tidigare år klagat på att den röda tråden saknats. Föreställningen är en klassisk nummerrevy. Sångnumren lyfter hela revyn tack vare de duktiga och engagerade sångarna samt de fyndiga låttexterna som framförs med glimten i ögat. Kärleken till hembyn och hemlandet är ett återkommande inslag i flera sketcher och kan sägas vara den röda tråden som löper genom hela revyn. Samtidigt som man hyllar hembygden är man även nervösa för den svenskspråkiga servicen i Seinäjoki. Det kan inte annat än gå galet i sketchen ”Terttu tolkar” när man tvingas kalla in städerskan för att tolka från österbottnisk dialekt till finska. Att patienternas åkommor är av de mer ovanliga slagen gör inte saken enklare.

Sången ”Hankmo i mitt hjärta” uppskattas stort av publiken och ger en fingervisning om att sångnumren kommer att hålla hög klass. I sketchen ”OS Hankmo-Kyro” är framtidsplanerna i byn stora och ansökan om vinter-OS 2030 är i full gång. Arrangemanget ska sökas tillsammans med Lillkyro, det enda orosmolnet är att representanterna från de bägge byarna inte kommer överens. Möjligheterna att arrangera vintersport i Lillkyro verkar oändliga, men tack och lov har ju Soini lovat en rodelbana till Österhankmo och ishockey kan alltid spelas på byarinken.

Slocknar man i skogen får man räkna med en del oinbjudna gäster. Från vänster Céline Kock, Malin Nyström, Ann-Britt Nylund och Guy Wiklund. Foto: Johanna Sandström / Österhankmo uf/hf

Fusionsdiskussionerna i Korsholm avhandlas med ett sångnummer där Strand, Beijar och Ollikainen är de givna huvudpersonerna. I sketchen ”Förhöri” används förhörsliknande metoder för att ta reda på om en nyinflyttad Kokkolabo kan klara av att bo i Österhankmo. Resultatet blir att prövotid anammas med omedelbar utvisning som följd om något går snett. En hyllning till Finlands självständighet är sångnumret ”Finland 100 potpurri”, en sångkavalkad med finurliga låttexter och godisregn över publiken.

Sketcherna är hela 29 till antalet och fördelade på två akter. Tempot är högt, sketcherna är korta med slagkraftiga repliker och scenbytena är snabba. Detta gör att man sugs med i tempot och får njuta av en föreställning som aldrig blir långdragen eller tråkig. Annika Wiklund och Jenny Wiklund glänser i sångnumren tillsammans med fyramannabandet som gör en gedigen insats. Det mest utmärkande med revyn i Österhankmo är hur uppenbart roligt alla har på scen och verkligen ger allt för att bjuda premiärpubliken på en humoristisk föreställning.

Passa på och skratta tillsammans med revygänget i Österhankmo, fyra föreställningar till är inbokade i november. Information om kommande föreställningar finns på hemsidan http://www.osterhankmoufhf.sou.fi/start/.

 

Huvudbilden: I sketchen ”Bäriplockaran” är det dåligt med bär i skogen men desto fler samtalsämnen som ska avhandlas. På scen från vänster syns Mikaela Westerback, Ulrika Nabb och Maria Kulla. Foto: Johanna Sandström / Österhankmo uf/hf

 

Henkmo
Regi: Malin Olkkola
Musik: Freddi Fagerström, Anton Sundell, David Hellman, Tobias Nygård
I rollerna: Mikaela Westerback, Jenny Wiklund, Guy Wiklund, Camilla Nykvist, Sören Kulla, Malin Nyström, Leandra Granlund, Annika Wiklund, Maria Kulla, Elsa Westerback, Ann-Britt Nylund, Céline Kock, Ulrika Nabb
Jenny Nyman
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Tack Jenny!
Ulrika06.11.17 kl. 18:30