Barnverksamhet i föreningen

Vill ni starta barnverksamhet i föreningen eller få lite tips och råd för att utvecklas? Då ska ni delta i SÖU:s kurser om barnverksamhet som ordnas under våren. Kurserna riktar sig till både arrangörer och ledare som vill utveckla verksamheten. 

Kurserna är kostnadsfria och håll under två tisdagskvällar i juni, och man kan välja att delta i ett eller flera tillfällen enligt eget intresse. Tillfällena lämpar sig för både nybörjare och deltagare med tidigare erfarenhet av att arrangera eller leda barnverksamhet. Läs mer om de enskilda kurserna nedan och anmäl dig till ett eller flera tillfällen senast en dag före kursen genom att fylla i formuläret längst ner på sidan. 

 

Ordna läger för barn och unga 1.6

Vill ni ordna lägerverksamhet för barn och unga i föreningen? Tisdagen den 1 juni kl. 18–20 ordnar SÖU i samarbete med Finlands svenska 4H en kurs om lägerverksamhet vid Kållby samlingshus i Pedersöre. Vi går igenom allt man behöver tänka på både då man planerar och genomför lägerverksamhet. Vi berör frågor som till exempel marknadsföring, säkerhet, lägerprogram, barngruppen och bespisning. Det finns tillfälle för diskussion och frågor, och du får också konkreta exempel på hur 4H har genomfört läger. 

Kursen leds av Jessica Roos som är verksamhetsledare för Larsmo-Pedersöre 4H.

 


 

Testa utomhuspedagogik i föreningen 15.6

Vill ni testa utomhuspedagogik i föreningen? Tisdagen den 15 juni kl. 18-20 ordnar SÖU i samarbete med Kvarkens naturskola en kurs i utomhuspedagogik vid Öjberget i Sundom. Att undersöka, uppleva och upptäcka är tre viktiga ledord då Kvarkens naturskola erbjuder utomhuspedagogik för grupper. Genom att undersöka, uppleva och upptäcka skapar vi förståelse och empati för varandra och vår närmiljö. Kvarkens naturskola erbjuder alla intresserade tips på vad man bör tänka på inför en utedag med barn och unga. Vi testar på övningar som lämpar sig för olika målgrupper, även i syftet att stärka teamkänslan bland vuxna. Reflektion och diskussion är givna inslag under kvällens gång.

Kursen leds av Oliver Sjölund från Kvarkens naturskola.

 


 

Alla kurser om barnverksamhet ordnas av projektet Kompetenshöjning inom barnverksamhet som finansieras av Regionförvaltningsverket och genomförs i samarbete med SFV-Bildning och Folkhälsan i Österbotten. 

 

Har du frågor? Vänligen kontakta malin@sou.fi eller tel. 040 143 1012.

Anmälan

Jag anmäler mig till följande kurs/kurser
Skriv siffran 5 med bokstäver: